NATO lielākās mācības Eiropā


Trident Juncture 2015 ” (TRJE15) notiks rudenī (28.10.-06.11.) Portugālē.

Piedalīsies 25 000+ NATO valstu karavīri, tiks apgūta cīņa pret “kvalificētiem separātistiem”, t.i. ,  pretinieks nav  “nemiernieki” vai “teroristi”, bet Novorosijas kaujinieku armijai līdzīga struktūra. Ukraiņi mācībām nosūtīs trīs NG bataljonus.

Vairāk par to Lt. Gen. Ben Hodges, commander of US Army Europe

vara bungas:  NBS plānotājiem klausīties īpaši uzmanīgi, ģenerālis uzsver (07:40), ka NG funkcija ir “rear security, road security, road blocks, critical infrastructure, that sort of things…”, bet operācijas priekšējās līnijās atrodas “MoD troops”.

5 domas par “NATO lielākās mācības Eiropā

  1. Piekrītu Hodžesa kungam par Tevis citētājiem zemessardzes uzdevumiem, tos mēs spētu paveikt godam ar nožēlojamo bruņojumu, ekipējumu un bruņu tehnikas neesamības faktoriem ņemtiem vērā, varbūt pat kādu izlūkgājienu ar diversijas elementiem pret vati.
    Citiem vārdiem sakot, apsargāt un kontrolēt vai arī partizānēt līdz tiem vatainajiem sāk rādīties nikns zemiķis ik uz stūra un bikses pilnas :)!

    • BET, karam ieilgstot, ja vien “operacionālais dziļums” to ļautu, arī ZS tiktu pamazām rotēti uz karstākiem puntktiem, tiesa, tas būtu iespējams tikai pēc intensīvas apmācības.
      Cik ilga apmācība būtu kara apstākļos, to jājautā mūsu vietējiem ekspertiem.

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.