Replika. Kad sāksies karš?


Šajās dienās bieži nācies dzirdēt šo jautājumu. Jautātājus parasti neapmierina gari  skaidrojumi un apsvērumi. Prasa norādīt konkrētu laiku. Mēģināšu atbildēt īsi.

1.Šogad  LV teritorijā karš nesāksies . Bet ar katru nākamo gadu no 1-10 bruņota konflikta varbūtība pieaugs. Ja kādam no tā būs vieglāk (ne man) var notikt mēģinājumi pārpirkt LV politisko “eliti”. Indikātori uz kuriem vērst uzmanību – a)varas maiņa RU, b)SE un FI iestāšanās NATO c)Saeimas vēlēšanu iznākums.

2. UA kara (RU sauszemes operācijas) varbūtība samazināsies ar katru dienu līdz septembra beigām. Te gan jāpaskaidro dažas nianses: a) 30 000 RU karavīru  uz robežas ar UA tas ir daudz, bet ne pietiekami, lai paņemtu visu UA teritoriju, bet RU vajag visu UA vai neko.  Liela daļa RU BS veido OMD karavīri, kas iesaukti pavasarī. RU likumi neļauj sūtīt tos kaujā pirms nav iziets 6 mēnešu apmācības cikls. Tam var uzspļaut, bet tad jārēķinās ar iekšpolitiskām sekām. Nākamis rudens iesaukums vēl nav sācies un ja arī būtu sācies “duhi” arī nav karotāji. Indikātori uz kuriem vērst uzmanību – rezervistu mobilizācija RU, “dembeļu” nedemobilizēšana  b) Šobrīd UA tauta ir pamatīgi saniknota un RU ir mazas izredzes nesastapties ar nopietnu pretestību. Tad RU būs jārēķinās ar politiski nepieņemamiem personāla zaudējumiem. c) Karus A-Eiropā  nevajadzētu  sākt rudenī. Lai cik advancēta būtu kaujas tehnika, lai cik mīksta būtu ziema, UA klimatiskie un laika apstākļi nav labvēlīgi aviācijas un augstas precizitātes ieroču izmantošanai. Arī veģetācijas sezona būs beigusies, būs grūtības ar “maskirovku”.  Ja RU vadība nav zaudējusi prātu, labāk pagaidīt “iesaldējot” status quo līdz pavasarim (partizānu karš) un tad sākt visu no sākuma. Indikātori uz kuriem vērst uzmanību – situācija ar UA atomelektrostaciju drošību, šis jautājums var visu  apgriezt kājām gaisā.

3.  Saglabājas iespējamība, ka situācija kļūst nekontrolējama. Militārs apvērsums RU vai UA, vēl viena liela mēroga provokācija, globāla ekonomiskā krīze (finanšu sistēmas kolapse). Tad var notikt jebkas. Kristāla bumbas nav nevienam, tādēļ jāseko notikumiem, jācer uz labāko un jāgatavojas ļaunākajam.

kādas ir jūsu domas?

100 domas par “Replika. Kad sāksies karš?

  1. 1. Es neizslēgtu iespējamo konfliktu LV uzreiz pēc Saeimas vēlēšanām. Nākošais saspīlējuma posms – nākošā gada pavasara baigas, konkrēti – 9. maijis. Pēc tam noteiktus termiņus izvairos prognozēt.
    2. Domāju, ka iesaldēs vismaz līdz pavasarim. Pēc tam noteiktus termiņus izvairos prognozēt. Starp citu septembrī būs lielā rezervistu iesaukšana Krievijā.
    Iespējams mēģinās Piedņestrā vai Kalnu Karabahā.

  2. Karš LV varbūt nesākies, bet nu RU jau nelaidīs garām tādu iespēju, ka mums pēc vēlēšanām kaut kad drīzumā jāpārņem ES prezidentūra, tad nu 90% dodu, ka RU kaut ko noorganizēs.

  3. Putins ir džudists. 90% no šī sporta, ir vilkšana no līdzsvara. 10% – pats paņēmiens. kamēr te nebūs atbilstošu apstākļu, iebrukuma nebūs.

    LV teritorijā mūs pakustinās vēlēšanu laikā – SC centīsies tikt valdībā. tad cilās krievu skolu jautājumu. kas šobrīd labi – vietējie krievi ir sapratuši kāda izskatās “atbrīvošana” un Slovjansku pie sevīm neviens negrib.

    btw – ‘inteliģentie’ krievi te grib krieviski runājošu neatkarīgu vācijas tipa valsti. viņi satraucas par to, ka latvieši masveidā emigrē un te var sākt iebraukt nēģeri vai ukraiņi.

    UA turpinās vilkt cilpas ap Doņecku un Lugansku. aplenktajiem trūks ieroču un munīcijas. nāksies pamest pilsētas/lielus objektus un sākt modžahedu tipa partizānu karu. redzēsim kā ar to viņiem veiksies. manuprāt, ne pārāk labi.

    pasaule sāk doties SHTF virzienā. ja līdz šim bizness centās cīnīties pret sankcijām, tad tagad rats sāk griezties izolacionisma virzienā. vēl pilnai laimei tikai trūkst rūpniecības militarizācijas.

  4. “Jautātājus parasti neapmierina gari skaidrojumi un apsvērumi. Prasa norādīt konkrētu laiku.” – Panika? Vēlas pabeigt iecerētos “darbus” un tīties prom?
    1. Pagaidām visspilgtāk izceļas Saeimas vēlēšanas – reāla iespēja mainīt valsts politisko kursu bez īpaši liela trokšņa un putekļiem, iesākumā – demokrātija taču!, ko tā kā apstiprina dažādi noplūdušie “dokumenti”, “sarakstes” un “plāni” vajadzīgo spēku bīdīšanai nākšanai pie varas. Šeit lielākais drauds vēlētāju pasivitāte – nepieciešama “mobilizācija” kā ar valodu referendumu. Vai to spēj (-am)?
    Nepiekritīšu arī zemessargam, jo 9.05. (tāpat kā 16.03.) ir “tradicionālais” saspīlējuma posms, kam parasti gatavojas, ja ne visi, tad daudzi..nav pārsteiguma momenta, lai gūtu vismaz sākuma panākumus.
    2. Grūti prognozēt..pagaidām uz to iet – nepieciešamo spēku koncentrācija pie robežas..par formālu iemeslu var būt jebkas, kā tas vēsturē ir pierādījies, ja ļoti vajag. Ja nesāks tagad, nesāks, domāju, nekad..jo ekonomika tomēr KF turpinās krist pārliecinoši un resursu paliks arvien mazāk. UA nepieciešams pēc iespējas ātrāk pabeigt aktīvo fāzi, likvidējot pašu “palīdzības” saņēmēju.
    3. Jā, var notikt jebkas, sakarā ar šo konfliktu..nu jau globālu..nervi uzvilkti. Jāiet pie zīlnieces, ekstrasensiem 😀

    • 09.05. parasti ir laiks, kad paliek siltāk un tauta preicīga iet brīvā dabā. Pa to laiku tauta pagūs vilties pēc vēlēšanām un pagūs izjust tirdzniecības kara sekas.

  5. RU, ja rīkosies, tad to darīs, lai “novērstu humanitāro katastrofu”. Resp., lai glābtu teroristu grupējumus no pilnīgas sakāves. Manuprāt šobrīd ir diezgan “karsts”, par ko liecina gan pašu ukraiņu, gan Nato un dažādu valstu augstu amatpersonu izteikumi, reaģējot uz norisēm pie robežas, tai skaitā uz “mirotvorcu” kolonnas tuvošanos. Ja ukraiņiem izdodas iztīrīt pa lielam A-Ukrainu no “opolčenciem” un krievi tomēr atklāti neiebrūk, tad pēc tam viņiem vairs nebūs iemesla to darīt.

    Fakts arī tas ,ka krieviem iebrūkot viņi var tikt sakauti. Ja hohols paliek traks, tad nav diez ko mazāk briesmīgs par čečenu. Un hoholi ir daudz, daudz vairāk par čečeniem.

    Un krievu sakāve var, protams, izraisīt dumpi un vispārēju separātisma uzplūdu Krievijā, un tas savukārt…

    • Ar iespēju tikt sakautam jārēķinās ikvienam karavadonim.RU sabrukšana neko labu LV nenesīs, jo nākamie pie varas tiks nebūt ne jeļcina demokrāti, bet drīzāk rogozinveidīgie. un glābt separus RU nav nekāda rezona, atgriežoties tie kļūs par kodolu antiputina-“nodevēja” pagrīidei.

      • glābt, ja tāda lieta notiks, nozīmēs sagrābt teritoriju, protams. Izdarīt to, ko separi nespēja. Priekš kā tad RU viņus tur sūtīja un sūta, priekš kā bruņo un sniedz uguns atbalstu, ja ne priekš teritorijas sagrābšanas?

      • Rogozinveidīgie pietuvi Krievijas līdzšinējā izpratnē galu, kas arī vajadzīgs. Separātistus “glābs” uz papīra. Reāli vadoņus apvāks klusam, bet ierindniekus dzīs pūļiem uzbrukumā pret UA spēkiem.

  6. 1. Piekrītu, ka kara nebūs, bet par nākotnes tendencēm viss atkarīgas no Krievijas un Ukrainas. Jo ilgāk ievelkas Ukrainas konflikts un jo lielāka Krievijas izolācija, jo mazāk ticama Krievijas agresija Baltijā pārskatāmā nākotnē. Ja Krievija nespēj tikt galā ar Ukrainu, tad atklāti ielaisties ar NATO ir pilnīgs neprāts. Tad jau drīzāk tā pati Moldova, varbūt Gruzija un it sevišķi Azerbaidžāna var būt rindas kārtībā, ja krieviem izdodas sagremot Ukrainas krīzi. LV lielākie draudi varētu būt pēc Krievijas pēkšņa triumfāla karagājiena uz Kijevu (ļoti maz ticams), Putina režīma maiņas gadījumā (KGB pie varas nomaina GRU), Krievijas sabrukuma gadījumā/Baltkrievijas režīma maiņas gadījumā (starp citu, arī ļoti interesants risks, jo ja Lukašenko vietā pēkšņi Minskā iesēžas Kremļa marionete, tad LV apdraudējuma līmenis pieaugtu ļoti ievērojami).
    2. Atklāta Krievijas agresija reāla bija martā un varbūt vēl aprīlī. Tagad tas ir maz ticams scenārijs, ja nu vienīgi Kijeva atbild uz Maskavas provokācijām. Risks varētu būt strauji Kijevas panākumi austrumos un vēlme atgūt Krimu vai vienkārši atriebties Maskavai. Kādā komentārā jau rakstīju, ka diezgan liela varbūtība konflikta eskalācijai varētu būt tieši septembrī, kad Doņecka un Luganska jau varētu būt iztīrītas, bet krievi turētu savu “Gradu” aizsegā pierobežas joslu kādu 10-20 km platumā, bet Porošenko, rietumu un Ukrainas armijas panākumu iedvesmots varētu pavēlēt atklāt pretuguni pa krievu artilērijas pozīcijām. Vēl viena iespēja ir, ka ukraiņu lauka komandieri paši uz savu iniciatīvu nolemj veikt kādus reidus/apšaudes Krievijas teritorijā. Tad gan varētu iet vaļā.

    • Formāli viss ir loģiski un pareizi, bet karus/kaujas bieži vinnē tie, kas nerīkojas loģiski. Notiek spēle par RU kā nākotnes lielvaru (deržavu). Ja RU zaudēs tempu tagad – neatgūsies nekad. Kaut vai tehnoloģiskās atpalicības dēļ. RU elite var sašķelties un zaudētājos būs tieši oligarhi, kurus pārstāv Putins. Putina režīma nomaiņa pret kko rogozinveidīgo, kam aiz muguras stāv RU BS augstākā virsniecība var padarīt RU ārpolitiku pagalam neprognozējamu un šķietami neloģisku. Es saskatu riskus LV, ja pie varas RU nāks militāristu nevis čekistu klans. Jā, Minska ir viegls mērķis (ex-PSRS+NVS+MS “kategorijā”), tādēļ Bat’kam būtu jāpastiprina personīgo apsardzi. Arī LV ir viegls mērķis savā kategorijā (ex-PSRS+EU+NATO).

      • Parasti gan loģika uzvar, ilgtermiņā gandrīz vienmēr. Piekrītu, bet Krievija tempu zaudē jau no maija sākuma un par ģeržavu šobrīd ar 0% izaugsmi ekonomikā un starptautisku izolāciju runāt ir ļoti problemātiski. Karot šādā situācijā ir gandrīz neiespējami. Ja vēl būtu pieejami Rietumu kredīti, tad vēl varbūt, bet šobrīd Krievijai var vienkārši pietrūkt naudas plašai militārai kampaņai.

        • Nu tad paskaties uz Z-Koreju, ko nozīmē mobilizācijas ekonomika. Domā krievijas iedzīvotāji uz šādu upurēšanos nav spējīgi? Napoleons un Hitlers arī tā domāja.

  7. Prognozes un versijas vai drīzāk zīlēšana un minēšana. Manuprāt jebkurš variants ir ar 0 – 100% iespējamību. Skaļi teikts, bet pusgadu pirms arābu pavasara neviens neprognozēja Kadafi krišanu, pusgadu pirms Maidana neviens neparedzēja Janukoviča krišana. Varbūt Nostradamus kaut ko savās vārsmās bija par to minējis ….! Apstākļi un iespējas ir, arī Latvijā.

    • Zīlē zīlnieces, ar minēšanu nodarbojas meteodienesti. Bet valstu izlūkdienesti vāc, apokopo un analizē informāciju. Par Kadafi neteikšu tik sīki Lībijas iekšpolitiku nepārzinu, bet to ka Maidanu varēja prognozēt un to arī prognozēja varu droši apgalvot. Militārās izlūkošanas analīze tiek veikta trijos līmeņos (taktiskajā, operatīvajā un stratēģiskajā) katrs līmenis vadās no gadiem ilgi krātās un analizētās informācijas, analīzes rezultāti rezultāti tiek paziņoti politiskai vadībai. Protams, tie ir slepeni. Tālāk attiecīgās valsts politiskā vadība lemj, ko ar to darīt, reaģēt, nereaģēt, ignorēt, sodīt analītiķi, noklusēt vai likt pārrakstīt secinājumus. Neziņa, zīlēšana un minēšana ir žurnālistu un sabiedrības izklaide. “Elites” ir labi informētas.

      • Elite ir dzirdējusi, bet ne sapratusi. Diemžēļ 4GW ietekmē attiecīgi “orgāni” nespēj prognozēt un piedāvāt kaut vai variantus ar 20-50% iespējamību. Viss ir tīts miglā, FOG OF WAR.

  8. “…bet ne pietiekami, lai paņemtu visu UA teritoriju, bet RU vajag visu UA vai neko.”
    Kad ieraugu šādas frāzes, zūd interese lasīt tālāk. Nopietns autors nevar metāties ar šādiem apgalvojumiem bez pamatojuma, vnk garāmejot. Izklausās pēc sekla sacerējuma kadeta Biglera stilā (ja kāds atceras šādu personāžu no Šveika).
    Kāpēc “visu UA vai neko”? Kāpēc, piemēram, ne dienvidu daļu savienojumam ar Transnistriju un Krimu? Vai, piemēram, pusi no UA Dņepras kreisajā krastā (kur atrodas gan visa militārā, avio- un kosmosa rūpniecība, gan slānekļa gāzes atradnes, gan padomiski domājošs pīpls)?

    • Neviens tevi nespiež lasīt tālāk. Īsā replikā negrasījos izplūst skaidrojumos. Tev ir taisnība par savienojumu ar Piedņestru un Krimu, infrastruktūrū austrumos utt. Bet tas viss ir taktiskie ieguvumi, turklāt īstermiņa. No stratēģiskā (militārā) skata punkta RU dienvidaustrumu daļa (Kurska, Brjanska, Orla, Smolenska, Kaluga, Maskava) ir “viena tanka bākas” attālumā, ja tanks “startē” no UA teritorijas. Vēl vari papētīt NATO vidējā radiusa raķešu kompleksu darbības radiusus (+- 500km). Vērā ņemamu dabīgo šķēršļu ceļā līdz Maskavai nav, jo līdzenums. Līdz ar to, atmetot visu politiku, no aizsardzības plānošanas viedokļa vienīgais, kas RU var līdzēt, ir operatīvais dziļums vairāku tūkstōšu km dziļumā. To nodrošina tikai visa UA teritorija. RU uzskata NATO par nākamo pretinieku un rīkojas vadoties no savas teritorijas un stratēģiski svarīgu apgabalu aizsardzības loģikas. Pretējā gadījumā būtu jāceļ jaunu galvaspilsētu aiz Urāla kalniem. Tādēļ arī saku “RU vajag visu UA vai neko”. Tālāk vari nelasīt.

    • Pievienojos iebildumam pret `visu vai neko`. Manuprāt, Krievijai ir nereāli paņemt visu Ukrainu, gan tāpēc, ka tas ir pārlieku liels kumoss (40 miljoni cilvēku tomēr, un daduzi no viņiem ir noskaņoti ĻOOTI pretkrieviski), gan tāpēc, ka veselas valsts nokampšanu starptautiskā sabiedrība gan netolerēs (atšķirībā no kādas valsts daļas nokampšanas, kā to pierāda piemērs ar Krimu).

      • tikpat ir “ļooti” daudz ir pro-kremliski domājošo, bet pelēkā masa (vairums) pieņems tos, kas būs stiprāki. Jā, ar politiskām metodēm noturēt Kijevu kontrolē neizdevās, cerības uz sacelšanos DA arī izčībēja. Ziemā RU atgriezīsies pie politiskām mētodēm un rūpīgāk gatavos spēka paņēmienus. Es nevērtēju “reāli” va “nereāli” RU iegūt kontroli par visu UA, es saku ka RU nav jēgas no 2-3-4 vai 5 UA reģioniem. Tas neatrisina nevienu RU problēmu.

        • 1. Vairums pro-kremliski domājošo jau karo pret `huntu` ar ieroci rokā.
          2. Points ir, ka diez vai Krievijas vadībā ir pilns ar ībļiem, kuri uzstāda sev acīmredzami nereālus mērķus?

          • Mērķis “kontrole par visu UA” ir tikai šķietami nereāls. “Esi reālists, prasi neiespējamo” (c). Lielām valstīm- lieli mērķi. Turklāt RU rīkoties spiež arī laiks – “iespēju logi” aizveras. Te ir gan demogrāfiskais, gan tehnoloģiskais, gan armijas spēju “logi”. Piekrītu, ka RU vēlētos atlikt problēmu vēl uz gadiem 5, modernizēt armiju, nostādīt ierindā savus iedzīvotājus, respektīvi labāk sagatavoties, bet januks izgāzās ātrāk nekā tika gaidīts un procesi UA sabiedrībā aizgāja RU nevēlamā virzienā. RU ir jārīkojas izlēmīgi tieši tagad (2014.-2020.) vai jāzaudē cerības kļūt par globālo “polu”. Bez kautiņa no šādiem plāniem neviens neatteiksies.

        • Ja reiz tā ņemam, tad RU ir jādabū arī Baltija vai vismaz Latvija un Igaunija, lai tā nodrošinātu savu buferi un dabūtu kontrolē Baltijas austrumu piekrasti.

          • LT ir ne mazāk svarīga, jo nodrošina tranzītu uz Karalaučiem. Rīgas, Liepājas, Tallinnas ostas vienmēr bija abu RU impēriju jūras spēku atbalsta punkti vai tad kas ir mainījies? Karēliju FI zaudēja tikai par godu tam, ka robeža bija pārāk tuvu Ļeņingradai.

    • šai frāzei es redzu divus pamatojumus:
      1.Politiskais. Krievijai ir lielas ambīcijas un vēlme pasaulē uzņemties globālā spēlētāja lomu. Bez Ukrainas diez vai pārskatāmā nākotnē viņa šādu stāvokli varētu sasniegt.
      2.Valsts aizsardzība. Tā Krievijai no senseniem laikiem tiek balstīta uz dziļumu. Krievija nekad nav bijusi stipra flote, lai veiktu koloniālus iekarojumus. Tā savu militāro spēku virzīja uz pieguļošo tautu iekarošanu. Šī stratēģija sevi pilnībā attaisnoja gan karā ar Napoleonu, gan ar Hitleru. http://www.scribd.com/doc/34048616/Geopolitics-of-Russia. Bez Ukrainas Krievija šī aizsardzības koncepcija stipri novājinās un viņai ir savs pamats justies apdraudētai. Gribētāju iekarot Krieviju vēstures gaitā nekad nav trūcis. Kaut gan man personīgi grūti iedomāties kam jānotiek, lai NATO valstu vadītājiem kaut kas tāds ienāktu galvā. Ieteiktu palasīt arī ģenerāļa P.Radziņa domas, kuras ir atrodamas šeit: http://www.docstoc.com/docs/170719575/176_21_sep_Ukraina_Baltija.docx

      Kas attiecas uz kara iespējamību ir patiesi grūti paredzēt Krievijas tālākos soļus. Pašlaik izskatās, ka Kremļa vadība ir nonākusi pie DP (lēmuma pieņemšanas punkta). Kādi būs lēmumi ir atkarīgs no tā vai Putins ir cars (vieglāk prognozējams https://www.youtube.com/watch?v=UC26t4NIo98 ) vai tomēr viņš savā veidā kalpo Krievijas varas klaniem (grūtāk prognozēt, jo klanu starpā arī notiek cīņa un ir svarīgi, kurš ņems virsroku)
      Viens gan ir skaidrs, ja Ukrainas konfliktā Krievija reāli dabūs „pa nagiem”, tad Eiropā miera laiks varētu ieilgt, ja nē, kas zina. Pie neizšķirta rezultāta kara iesākums varētu tikt paildzināts un novērsts nākotnē vai arī nē. Tikai neliela problēma, kas ir Kremļa izpratnē uzvara, zaudējums vai neizšķirts rezultāts?

    • Tieši tā, paldies par eskavātoru!
      Dzirdēts, ka skandināvi mācībās atbrauc ar mazo bobcat’veidīgo aparātu, izrok ierakumus un lien tajos iekšā, kamēr mūsējie kā nabagi rokās ar mazajām diršan’s lāpstiņām, jo visvieglāk ar tām ir kā reiz izrakt bedrīti dabisko vajadzību kārtošanai, ne ierakumiem.
      Lielās lāpstas ta nav! Saprotu, ka visur ekskavatoru iedzīt nevarēs, bet tas neliedz tādus iegādāt!
      Par rakstu – lasu komentārus, secinājumus izteikšu vēlāk.

  9. krievijas istorija ir dazhadi piemeri.
    Karu pret Gruziju (888) vinja gatavoja apmeram 2-3 gadus, kad viniem bija samera labs finanshu stavoklis un augsta naftas/ġazes cena.
    Tapat ari ar Ukrainu – tas viss bija sacies sen (piemeram “Doneckas republikas” simbolika paradas jau 2008-2009 gada ) , bet “idelogiska gataviba” – pat agrak.

    Bet ir ari citi piemeri.
    Krievija bija gruta situacija 90-sakuma, bet konfliktos Gruzija un Moldova vinja ta pat bija diezgan veiksmiga.
    Tas pats ar bolshevikiem un Stalina austrumu eiropas paklaushanu .
    It ka bolshevikiem “logiski” butu risinat savus problemus – viniem tachu bija sacelsmes, pils.karsh, slikts ekonomisks stavoklis u.t.t. -bet vini izvelejas karu ar Gruziju, ar Poliju, ar Latviju.

    Krievijai ta ir sava veida tradicija, kas ir saistita ar tautas mentaliteti.
    Kad Krievijai ir smagas problemas – gaidi vinju ciemos, jo tada veida krievijas valdiba panaks iekshejo stabilitati uz kadu laiku.

    Ja Putinam liksies ka Latvija varetu kljut par tadu “maljchik dlja bitja” – vinsh var sakt darboties sheit aktivak .

    Latvijai paveisac ka atshkiriba no Gruzijas (un Ukrainas ari), kuru Putins gribeja “prouchitj i pokazatj urok” , krievi neuzskatija Latviju par vinju “sistemas” valstij.
    Gruzija savukart saka but bistami efektiva un moderna -slikts piemers krievijas iedzivotajiem kuri saka jautat “kapec mes ta nevaram” . (vini nevaica kapec vini nevar dzivot ka somieshi vai poli)

    Tomer ta tema par krievijas pilsoniem, sootechestvenikiem (un par vinju glabshanu) – ir diezgan parliecinosha krievijas shovinistiem.

    Es baidos ka Krievija atkal “risinas” visas problemas caur ekspansiju.
    Jabut gataviem ne tikai ukrainu scenarijam, bet ari kaut kam radikalam – piemeram desanta operacijam (no juras vai no gaisas) .
    Ari pasazhieru lidmashinas varetu but pilnas ar karaviriem.
    Un kada mums ir gataviba aizstavet lidostu? Vai izsist no ienemta lidosta kadus 200-300 zaljo cilvecinus?

    Jasaprot, ka Putina rezhims varbut ari nav isti fanatisks , bet tas nenozime ka vinjsh nesaprot kas vinjam jadara lai nezaudetu cinu par varu.
    Ja vinjam patiesham ir bail no “militaristiem” – tas nozime tikai tas, ka vinjsh varetu kljut pat vel agresivaku.

    Neviens isti nesaprot kuram spekam Krievija ir lielakas iespejas ietekmet Putinu (iebiedet varbut).
    Oligarhiem kas negrib nekadu problemu ?
    Oligarhiem kam nosplauties uz Rietumiem jo vini ari Krievija dzivo ka karali?
    Militaristiem (Brunotiem spekaiem) ?

    Pashsaprotami ka putina favoriti ir FSB cilveki . Vini kontrole visu.
    Bet aiznem otro vietu?
    Tas varetu paskaidrot -ar ko Putinam ir ta sacensiba un ka vinsj rikosies lai padaritu pretinieku poziciju par vajaku.

    Piemeram – karsh varetu palidzet vinjam mobilizet iedzivotajus – bet tas ari padaritu brunoto spekus generalus par varoniem (ja karh bus veiksmigs)
    Bet varoni generalitates vidu – ir loti bistami. Ar chekistiem viniem nav nekadas labas attiecibas.

    • īsā atbilde – KGB un GRU sacensība un konflikts, kura sākumi rodami jau, šķiet 20.gados, ir visa atslēga. GRU šobrīd ir atstumta un pamatoti uzskata, ka nav dabūjusi pietiekamu daļu no pīrāga. KGB problēma – ne Grūzijas, ne Ukrainas operācijas bez GRU nevar notikt.

        • Sākotnēji Ļeņins un pēc tam Politbirojs šo konfliktu uzturēja ne gluži konkurencei, bet gan valdīšanai – lai novērstu varas monopolu. PSRS balstījās uz 3 vaļiem – KGB, GRU un Partija – ja kāds sāka kļūt pārāk spēcīgs un lekties, tad pārējie 2 to pieklusināja.

  10. Domāju, ka kara iespēja šodien ir lielāka nekā jebkad agrāk pēdējo 20 gadu laikā, bet tajā pašā laikā tā nav ļoti liela. Ir jābūt vairākām būtiskām apstākļu sakritībām, lai Krievija izdomātu karot Baltijā. Un tā būs spēkā maksimums 10 – 15 gadus. Pēc sāksies spēcīgs Krievijas noriets un tās galvenā rūpe būs saglabāt tās teritorijas, kas jau ir

  11. Izlasīju arī visus komentārus.
    Domāju, ka ir vērts būt vērīgiem un būvēt savus bruņotos spēkus tādus, lai spētu nodarīt pretiniekam nepieņemamus zaudējumus kā vienatnē, tā kopā ar NATO vai citiem partneriem(proti, Scan+Balt+UKR/GRUZ/? alianse?).

  12. Сегодня, как никогда, важна консолидация всего народа вокруг русской идеи, вокруг государственной идеи, вокруг наших патриотических лидеров, вокруг президента. Он действует в обстоятельствах, которых ещё вчера не было, о которых, быть может, не подозревает никто из нас. Ему сегодня крайне сложно. На него навалились огромные грузы и огромное бремя. Поэтому еще раз — консолидация, терпение, длинная воля вождей и долгое свободное дыхание нашего великого народа. Нам не привыкать сражаться, не привыкать выдерживать огромное давление истории. Вся русская история — сопротивление мировой тьме. Русская победа — это одоление этой тьмы.

    http://zavtra.ru/content/view/zdravstvuj-holodnaya-vojna/

        • Kā es sapratu, uzvedums ar svastiku simbolizēja Maidanu. Kas pasākumu izskaidro pilnā kontekstā, nevis izraujot no tā vienu fragmentu.

          • Protams, es sapratu, ka uzvedumā ar “svastikas deju” domāts Maidans, jo noskatījos šo vietu oriģinālajā video ( https://www.youtube.com/watch?v=NPnb97ybtiU ), man tam šoreiz nebija nepieciešams Šarija padoms.
            Pēc manā rīcībā esošas informācijas, Maidanam kā tādam nav nekāda sakara ar svastiku (vācu nacismu), Ukrainas valdībai nav nekāda sakara ar militāru huntu, ebreji nedzer kristiešu asinis un latvieši netīko krievus apšaut Šķēdes kāpās. Tas, ka krievu propagandisti dažādos veidos cenšas kaut ko iestāstīt, vairāk vēsta par viņiem pašiem un to publiku, kura šo propagandu labprāt patērē. Tātad, vienkārši runājot, krievi apmelo ukraiņus (latviešus, poļus, amerikāņus,…), lai attaisnotu SAVUS nolūkus un iecerētās metodes. Šāda apmelošana nav nekas jauns ikvienam, kurš pieredzējis “padomiju” un atceras to laiku propagandu, kā arī asiņainos notikumus 1988.-1991. un vēlāk dažādos bij. PSRS nostūros.
            Šāda veida propaganda gatavo krievu tautu slepkavošanai Krievijas “varenības” un “atdzimšanas” vārdā, apmelojot un dehumanizējot nu jau veselas tautas, kuras stāv ceļā Krievijas valdošās kliķes plāniem.
            Tāds ir tas konteksts.

  13. Interesantas kārtējās (kuras pēc skaita?) “mācības” uzsākuši..bet LV pat neieminējās 🙂
    http://censor.net.ua/news/297524/rossiya_nachinaet_novye_masshtabnye_voennye_ucheniya_v_pskovskoyi_oblasti
    “С 11 по 16 августа на территории Псковской области будет проходить двухстепенное дивизионное командно-штабное учение (КШУ) 76-й гвардейской Черниговской десантно-штурмовой дивизии с десантированием на незнакомой местности и проведением этапа боевой стрельбы”, – сказала Круглова.
    По ее словам, на незнакомую местность десантируются три тысячи человек. Самолеты Ил-76 сбросят с воздуха 12 объектов военной техники.
    “Для нанесения воздушного удара по наземным целям условного противника, переброски и поддержки практических действий десантников с воздуха в учениях будет задействовано более 30 самолетов и вертолетов военно-транспортной, фронтовой и армейской авиации Су-34,Ка-52,Ми-28, Ми-24, Ми-8, Ил-76”, – добавила она.
    Как уточнила Круглова, стрельба будет проводиться изо всех видов штатного оружия, состоящего на вооружении десантно-штурмового соединения, включая боевые расчеты артиллерии 2С-25 “Спрут”, 2С-9 “Нона”, Д-30 и средства ПВО ЗРК “Стрела-10”, ПЗРК “Игла”.
    Šeit mēs redzam kā kopā sadarbojas blakus dislocētās vienības pie LV, plus atbasta ieroči tādi, lai darbotos tālāk no savējiem.

    • VB ieminējās gan, 🙂 ierakstā ar “Wenden” video. Žurnālistiem vairāk patīk atspoguiļot neko neizsakošo statistiku par lidmašinām un kuģiem LV jūras ekonomiskajā zonā.
      Rēali bīstamas mācības viņi saskatīt nevēlas, lai “netracinātu tautu”.

      • Pamanīju, kad posts jau bija redakcijā 🙂 Un VB neskaitās, tomēr cits līmenis 😉
        Precīzāk statistiku par, kā paši izsakās, “blakus ek.zonai vai gaisa telpai”.
        Kā jau tika minēts un apspriests, visdrīzāk, līdz vēlēšanām daudz kas tiks palaists garām, lai “netrako” un “pareizi nobalso”.

  14. Zilya Singelschucher
    1 hr · Edited ·
    Выжимка из ситуации с “гуманитарным конвоем”.
    Или повод для большой войны, или мина замедленного действия в умы местных “ватников”.
    Даже если предположить, что каким-то чудом этот “конвой”, прохождение которого на территорию Украины через Харьковскую область анонсировал создатель мафиозно-олигархического государства Леонид Кучма, не будет показательно расстрелян террористами, переодетыми в украинских военных, под объективами журнаглистов “Рашатудей” и “Lie-News”, что может стать поводом для полноценного вторжения России, а действительно доедет до страждущих, Петро Порошенко получит мощнейший пропагандистский удар под дых от кремлёвских наследников Геббельса.
    Первый вариант Циля предсказала ещё вчера и за него очень качественно сегодня написал Sergey Vysotsky вот тут-
    http://www.liga.net/opinion/197518_kremlevskiy-khamas-zachem-v-ukrainu-edet-konvoy-putina.htm
    Вариант второй. Не такой кровавый на картинке, но не менее трагичный по результату.
    Вся эта рашистская “гуманитарка” лёгким движением руки нашего гаранта и не очень дальновидного украинского МИДа может надолго заложить если не бомбу замедленного действия в фундамент нашей приближающейся военной победы в Донбассе, то как минимум на долгие годы стать зловонной ложкой дёгтя.
    Что может произойти. Вспомните видеролики о захваченных “гуманитарных грузах” из России, которые наши ребята-добровольцы находили на базах террористов.
    Даже и не сомневайтесь.
    Каждая обёртка шоколадного батончика, каждая бутылка воды будет кричать яркой наклейкой- “Коломна с вами, Донбасс!”.
    “Ебург протягивает руку помощи жертвам фошысткой агрессии!”.
    “Дагестан стоит плечом к плечу с братским славянским украинским народом в его деле отражения нацистской угрозы” и т.д.
    В лице той части населения Донбасса, а её до освобождения нашими войсками, как показывает практика, никак не меньше 30-50%, которая до сих не верит, что вина за разрушения и обстрелы их домов и улиц лежит на украинских военных, а не на “ополченцах”, такая “гуманитарка” ещё больше укрепит стройность рядов “пятой колонны”.
    Разве способен среднестатистический идиёт, поверивший в распятие 3-летнего младенца и массовые расстрелы русскоязычных “правосеками” в освобожденном Славянске, поставить под сомнение тот факт, что его прокисшие мозги в очередной раз поимеют кремлёвские фантазёры?
    Разве не украинская армия тут же предстанет в глазах такой биомассы разрушителем Донбасса, а “братская Россия”- настоящим другом, протянувшим руку помощи в трудную минуту?
    Разве не этим изящным ходом Россия в черепных коробках донбасских “ватников” надолго посеет веру в то, что никто иной как именно Киев обстреливает из “градов” мирные шахтёрские посёлки, чтобы “поставить Дамбас наколени”?
    Конечно! Смотрите, тут ещё и Красный Крест фактически подтвердил это, освятив акцию!
    То, о чём мы так долго кричали, может быть перечёркнуто за несколько дней.
    Выиграв войну за территорию, ‪#‎Порошенко‬ может надолго проиграть войну за умы той части Донбасса, которая сейчас или ещё сомневается, или не понимая реальной сути происходящего, продолжается молиться на “братскую Россию”.
    Позволив фашисткой России, стране агрессору, оказать “гуманитарную помощь” жертвам своих злодеяний, Киев потерпит сокрушительное пропагандистское поражение, которое очень сложно будет превзойти военной победой.
    И никакое присоединение к этой акции США, ЕС и других сторон не решит проблему. Россия будет выглядеть в глазах лохтората таким же сторонним наблюдателем-сострадальцем, ловко вывернувшись своим волчьим рылом из овечьей шкуры оккупанта.
    Нужно было не притворяться и говорить всем открыто- и перед Красным Крестом, и перед кем угодно, что гуманитарная катастрофа в Луганске и некоторых других городах, оккупированных российскими террористами, имеет место быть, обращаться к международному сообществу с просьбой оказать поддержку и помощь, но наотрез пресечь все возможные предложения в этом ракурсе от Кремля.
    Нужно отдать должное кремлядям- ребята весьма креативны.
    В полностью проигрышной ситуации они нашли выигрышный ход.
    Что может сейчас противопоставить Киев? Уже практически ничего.
    Завтра, если не сегодня, “конвой” будет стоять на границе с Украиной и начнёт “играть на телевизор”.
    Даже если Путлер решил выйти из конфликта, он сделает это максимально комфортно для себя, оставив на долгие годы в умах дамбаского быдла закладочку “русского мира”.
    А это может быть намного страшнее разрушенной школы или больницы.

  15. Te vēl par rašen humanitarku:

    Версия:
    1. С какого-то (неважно для ВВХ какого именно) погранпункта (да хоть в подконтрольной украинской стороне Харьковщины) заходят 200-300 белых КАМАЗов с водой, еще какой-то гуманитарной дешевкой. Затем все это под съемки камер и в присутствии всех СМИ следует в Луганск.
    2. Через подконтрольные террористами пункты на границе ночью заходят другие 300-500 белых КАМАЗов с забитыми под завязку вооружением, свежим мясом и российским спецназом..
    3. Профит ВВХ: ТАКИЕ КАМАЗы автоматически становятся “неприкосновенными”. На них теперь можно ездить-грабить-убивать-обстреливать кого угодно.. Любая попытка уничтожения такого транспорта со стороны ВСУ будет впредь представляться уничтожением чуть ли не представителей “Международного Красного Креста”.
    4. Порох, ты дебил? На хрена нам ЭТО надо?

  16. Daži vērtīgi padomi, kurus būtu noderīgi ņemt vērā arī Latvijai:

    Семен Семенченко
    “Гуманитарный конвой” за 200 км от границ…”.
    Очередная страшилка приближается. Чем только не пугали Украину за эти месяцы. И все для того, чтобы смирно сидели и ждали новых хозяев. “Золотой унитаз” ушел, “террористический сортир” все никак не приедет…

    Не провоцировать – главный месседж нашего времени. Под него работают грады с территории РФ, отдается Крым и почти отдается Донбасс, выплачиваются долги за разворованые януковичами кредиты, спокойно работают российские предприятия…

    Никогда смирение не помогало жертве сохранить здоровье, честь и кошелек от хулигана в подворотне. Если ты слабее или их больше – смотри спокойно в глаза, говори те слова которые гопник не ждет, ставь его в тупик, пусть чувствует за тобой силу и отсутствие страха, не работай по сценарию агрессора, если ты жертва – все равно проиграешь.

    Я не о подворотне. Я об ассиметричных ответах. Мы можем сейчас победить РФ в полномасштабной войне? Честно? Навряд ли… или ценой таких жертв… Будет ли для РФ победа в такой войне ТАКОЙ ценой приемлема? Конечно нет. Путин прекрасно понимает, что под напором такого количества гробов хребет его системы будет сломан. И, если он примет такое решение, то только потому, что поверит, что этого можно избежать. А, если показать, что не сможет? И что еще самое уязвимое кроме власти? Правильно. Жизнь и кошелек.

    Если мы хотим быть ведущими, а не ведомыми, игроками, а не жертвами, если хотим завоевать право жить спокойно и самим принимать решения на своей земле, то надо еще вчера задуматься над ассиметричными ответами, если на симметричные не хватает сил. Вот два, навскидку. Президент Украины мог бы создать Центральный (а лучше Национальный) штаб партизанского движения) , а потом бы спокойно и методично, НАПОКАЗ проводил бы мероприятия по подготовке населения к партизанской войне. И склады с оружием, и массовые учения ополчения в городах, и курсы снайперов и саперов, и многое другое. И люди были бы заняты делом, прекратили бы нервно вчитываться в новостную ленту. И уверенность в своих силах появилась бы, и агрессор десять раз подумал бы прежде, чем бряцать танчиками у границ. Партизанская война, но только массовая, организованная государством, поддерживающая армию – это кошмар любого агрессора.

    Второй. Спецподразделения по.борьбе с диверсантами и террористами. Которые имеют право превентивно действовать не только на своей территории. Все. Тушите свет. Дальше любая агрессия невыгодна. Град может “случайно” взорваться, труба раколоться, а пузатый “ястреб” мирно отдыхая в набитом наворованным у державы добром где-то в европах или селигере просто где-то “потеряться”.

    Все это даже может.и не использоваться. Просто хотя бы наличие таких инструментов у государства резко понижает желание играться в войнушку или сучить потными кулачками на различных трибунах и угрожать нашей Украине.

    АТО не закончено, следующей стадией может быть диверсионно-террористическая война, вариант вторжения не исключен. Будем дальше жить в страхе в углу или сядем за стол и сделаем несколько достойных ходов на опережение?

    P.S. кроме того, что я написал есть масса других вариантов. Не важно. Главное – начать. Сейчас это можно сделать за деньги самих людей, даже не привлекая ресурсы государства. Простые люди одели, накормили, экпировали армию, мы вытянем и это. Только делайте что-то. Не сидите пассивной мишенью, рассчитывая только на санкции. Иначе завтра может быть поздно. Или для вас, или для всех нас.

      • Piekrītu, tiešām labs!
        Un arī valstij gan īstermiņā, gan vēl jo vairāk ilgtermiņā izdevīgs, zelta vērtē.
        Katra māja – kā potenciālas nāves slazds katram iebrucējam, ei nu tu sazini vai tur ir veca tantiņa, kura knapi dzird un neredz īsti vairs vai arī labi apmācīta patriotu ģimene, kurā tēvs spēj ij tanku nonest ar PT ieroci, ij dēls ar snaipereni no vairāku simtu metru attāluma noraut ķobi okupantu ģenerālītim, māte apmācīta evakuēties briesmu gadījumā un abas ar meitu prot padziļinātu pirmo palīdzību kaujas apstākļos!
        Un jā, papildus MUI izmaksa cilvēkiem, jo īpaši laukos, liktu justies gan drošākiem par sava brīvā laika izmantošanu pašaizsardzības un valsts aizsardzības treniņiem, gan ļautu sajust to, ka mēs esam viens vienots spēks, viens otram vajadzīgi un atzīti, cilvēks valstij, valsts cilvēkam, cilvēks=valsts=cilvēks!

        • tie, kas šobrīd ir sagrābuši mūsu valsts pārvaldes institūcijas ir svešie. Tie nav mūsējie, tikai spiesti brīžiem par tādiem izlikties, lai iegūtu savas leģimitātes apstiprinājumu. Tas ir pamatjautājums, kas jāsaprot – kamēr valdīs dombrovski, vilki, vējoņi, brigmaņi, čigānietes, naudiņi, gaidi bērziņi, raivji dzintari un citi, viņiem līdzīgie, tikmēr nekas no tā visa, ko mes šeit runājam reāli nenotiks. Kā jau Rudzuroga pateica – ZS ieroči nebūs, individuāla pretošanās okupantiem tiks kvalificēta kā slepkavība. Punkts.

          • Domāju, ka neesmu vienīgais, kurš labprāt uzklausītu Rudzurogas plašāku izklāstu par šo tēmu, laiks atbildei viņam ir, var mierīgi pārdomāt un uzrakstīt, neviens nesteidzina kā radio/tv intervijas laikā.

          • Diez kur tad radīsies tie īstie un pareizi valdītāji? Ja reiz Tev pat NA neder? Kur ņemsi Vēl Pareizākus Latviešus? 😀

            • ja nevēlies piedzīvot karu, tad labāk pacenties arī pats par to padomāt, nevis tēlot asprātīgo. Par esošo sitāciju var smieties tikai muļķi.

            • uzrakstīju iepriekšējo komentāru un burtiski tūlīt izlasīju šo:

              Семен Семенченко

              Сегодня был в Киеве на похоронах погибших товарищей. Познакомился с мэром Львова Андреем Садовым. Посидели, поговорили. Оказалось что у Донбасса и Львова много общего. Наши жертвы не должны быть напрасны. Пока мы боремся-кто на фронте, кто в тылу-нельзя допустить, чтобы к власти опять пришли люди по вине которых идет война, по вине которых мы имеем слабое государство с экономикой, армией, спецслужбами, разрушенными коррупцией. У нас всех есть что сказать Верховной Раде. Такое же видеообращение сделает Андрей. Такое же обращение можете сделать и Вы. Присоединяйтесь к нашей инициативе. Услышат ли они нас- покажет завтрашний день.

              • Arī LV kaut kas būtiski var mainīties tikai lielu satricinājumu rezultātā. Tā ir objektīva realitāte, nav ko cerēt ka pašreizējos apstākļos atklātās vēstules, paziņojumi, aicinājumu aiz-iz-kustinās vairākumu. Piemēru netrūkst.

            • Bet pārmaiņas jāgatavo un jāorganizējas laikus, jo domāju krīzes situācijai jau sagatavota kāda “kremļa komanda”, kura uz patriotisma viļņa haosa apstākļos filtrēsies iekšā visās struktūrās.

            • Šķiet, vienīgās struktūras, kurās kāds varētu vēlēties iefiltrēties, ir neformālie “horizontālie” tīkli. Pārējās nozīmīgās, domājams, jau ir infiltrētas, vai arī ir gatavas cept sālsmaizi bez jebkādas infiltrācijas 😦

            • Mans jautājums ir pavisam nopietns. Acīmredzot, mēs (tauta, nācija, pilsoņu kopums, iedzīvotāji – sauc kā gribi) esam tādi, kādi esam. Es nedomāju, ka in general eksistē vērā ņemams pamats apvainot pie varas esošos tīšā kaitniecībā vai sazvērestībā pret Latvijas valsti un/vai latviešiem. Jā, iespējams, ka viņi gan par sevi neaizmirst, gan arī kādā brīdī neiespringst tik ļoti, cik vajadzētu. Bet vai Tu viņu vietā to izdarītu labāk? Es par to neesmu drošs.

              • Nu bet es jau arī neapgalvoju, ka visi esošie ir kaitnieki vai kā minimums nekur nederīgi 😉
                Un neesmu arī apgalvojis, ka man būtu sanācis labāk, kaut gan daudzas lietas es noteikti būtu darījis savādāk.

  17. Mēs te runājām par Asadu un tā pretiniekiem islama teroristiem, kuri saņēmās spēkus ar ASV un tās sabiedroto atbalstu. Tāpat mēs te runājām par varas bailēm no bruņotas tautas kā rezultātā X stundā reti kurā mājā būs kas vairāk par malkas skaldāmo cirvi. Un par to, ka 21.gs. cilvēcei, īpaši tai daļai, kura nav spēcīga un kuras intereses nav pietiekami pārstāvētas lielvaru gaiteņos, neko labu nesola. Kā man tas viss nepatīk!

    View at Medium.com

    • starp citu – ISIS slepkavas un izvarotāji šobrīd brīvi izvieto savus karogus un vervēšanas plakātus centālajā Londonā. Vietējā vara nereaģē (reaģē tāpat kā Latvijas DP uz kolorādo aktivitātēm).

      A spokesman for Scotland Yard said: “The Metropolitan Police Service has been made aware of leaflets which reports state were distributed in the Oxford Street area.

      “We are assessing the content of the leaflets to establish whether any criminal offences have been committed.”

      http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/394272/ISIS-leaflets-Oxford-Street-London

        • Eiropas gals, savelk dažādas kultūras, mentalitātes no visām pasaules malām, atļauj tiem darīt visu, kas tīk to attaisnojot ar demokrātiju un cilvēktiesībām un izposta Eiropu.
          Tas pats notika ar PSRS okupāciju, kad šie iebruka Latvijā, problēmas ir joprojām, 20+ gadus pēc neatkarības atjaunošanas!

          • Īsti nepiekritīšu par Latviju. Mums un PSRS laika iebraucējiem (daļai no tiem) faktiski atšķiras tikai uzskati par Latvijas vēsturi un valodu. Lielos vilcienos tas arī viss. Nedomāju atšķirības mūsu un viņu mentalitātē būtu milzīgas.
            Rietumeiropā ieceļo cilvēki ar pilnīgi citu IZPRATNI PAR DZĪVI, NĀVI, GODU, DARBU utt. Vienlaikus eiropieši faktiski atsakās no savas kultūras.

            • vispār jau ir gan tās mentalitātes atškirības ar russen sovoku. īpasi jau izpratnē par dzīvi un darbu. Protams, jebkurā gadījumā, ar krievu, lai arī jemeļju, kas sēž uz pečkas un krīt dubļos, kad garām iet cara uradņiks, mums ir daudz vairāk kopīga nekā ar sieviešu klitoru griezējiem un “goda” slepkavām.

            • M85, to jau neviens neapstrīd, bet problēmas sagādās kā reiz homo sovieticusi, šarikovi, urlas un tā kā gan labie, gan sliktie ir cittautieši, tad ej nu tu sazini pēc “skata no malas”, kurš ir savējais un kurš pretinieks?!

            • Diez kur gan jūs redzat krieviem problēmas attiecībā uz dzīvi un darbu? Latvijā privātais bizness kā reiz pamatā ir krievisks – krievu organizēts un vadīts…

            • Un tik un tā zināmai daļa nav labi, viņus te “apspiež”, jo lūk nav vairs izredzēto tauta pie “mežoņu civilizēšanas”…

            • MJ, – kupi, prodaj, ja to krievi pieprot. Finanču lietas – tur krievu nav, ja neskaita bandītu kases. Tā sfēra ir krieviski runājošo “armēņu” un “juristu” rokās. Tehnoloģiju un zinātņietilpīgie uzņēmumi – kur tad krievi tos organizē un vada? Kāds varbūt kaut ko ir nopircis, bet nu “organizē un vada” – tas jau no vakara pasaciņas sērijas.

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.